FREE SHIPPING ON ALL ORDERS OVER €40 (NL), €60 (EU/GB), €100 (WORLD WIDE)

Over onze koffie

Wij hebben bonen van de hoogste kwaliteit geselecteerd uit enkele van onze favoriete koffieregio’s over de hele wereld. Elke boon heeft zijn eigen unieke smaak, maar ze hebben allemaal één ding in gemeen. Alle bonen zijn afkomstig van boeren in coöperaties die wij kennen en die een eerlijke prijs krijgen voor de heerlijke koffiebonen die zij ons blijven leveren.

Nadat de bonen zorgvuldig zijn geplukt en verwerkt, worden ze naar Nederland verstuurd. Hier worden ze tot in perfectie gebrand om alle heerlijke smaken in de bonen te versterken. Al onze bonen worden in kleine batches gebrand, zodat er niets van de smaak verloren gaat en de kwaliteit hoog blijft. Sommige van onze smaken worden geblend nadat ze gebrand zijn, bijvoorbeeld de Powerhouse en de One of a Kind. Wij geloven dat dit de beste manier is om een evenwichtige en heerlijke melange te creëren.

Toen we besloten koffie te gaan verkopen om onze Olympische missie te financieren, leek het ons leuk om hier een subtiele herinnering aan te geven in onze selectie bonen. De Olympische ringen bestaan uit vijf verschillende kleuren, die elk een continent van de wereld vertegenwoordigen. Onze selectie bestaat uit vijf verschillende koffiesoorten, die allemaal een specifieke naam hebben gekregen die past bij hun smaak, maar ook bij de kenmerken van verschillende soorten atleten. Elk type koffieboon heeft daarom een design gekregen met een kleur van een Olympische ring.

Bij de selectie van onze koffiebonen was het voor ons belangrijk allerlei verschillende soorten koffieliefhebbers te kunnen dienen. Daarom hebben we een selectie koffiebonen die goed varieert van donker gebrande espresso bonen tot zoete en subtiele filter bonen. In onze webshop vind je alle informatie over de smaaknotities, herkomst & de ideale zetmethodes zodat jij de koffie kunt vinden die perfect bij je past!

Zo drink je koffie met een goed gevoel

Wij geloven dat koffie niet alleen heerlijk moet smaken, maar ook in elk deel van de keten eerlijk
en duurzaam hoort te zijn. Zo werken wij met koffieboeren uit coöperaties van over de hele
wereld die een eerlijk bedrag voor hun geweldige bonen krijgen. Hieronder meer over onze eerlijke keten.

Met precisie gebrand in kleine batches

Eerlijke handel met boerencoöperaties

Zorgvuldig ingepakt
bij een sociaal werkbedrijf

Alle koffieproducten worden zelf geproduceerd met de hand

Veelal biologisch en/of Rainforest Alliance gecertificeerd