FREE SHIPPING ON ALL ORDERS OVER €40 (NL), €60 (EU/GB), €100 (WORLD WIDE)

FAQ

Onze koffie

Een melange is een mix van verschillende koffiebonen die elkaar qua smaakprofiel goed aanvullen. Deze bonen kunnen van verschillende origines zijn. Onze One of a Kind, Powerhouse en Underdog zijn melanges. Single origin betekent daarentegen dat de bonen allemaal van één plek komen en dus niet zijn gemengd. Onze Trailblazer en Dreamcatcher zijn single origin.

In theorie kunnen gebrande koffiebonen heel lang worden bewaard, als ze in een koele en donkere omgeving worden bewaard in een luchtdichte verpakking. Om de kwaliteit te waarborgen staat er echter een houdbaarheidsdatum op de verpakking. Deze geeft simpelweg aan wanneer de koffiebonen zijn gebrand (een jaar vòòr de THT datum) en geeft aan schatting wanneer de koffiekwaliteit dus begint af te nemen. Na het openen van de verpakking dien je de bonen binnen ongeveer een maand te gebruiken, zodat je gegarandeerd blijft genieten van heerlijke kopjes koffie vol smaak. 

Het is voor ons heel belangrijk dat onze boeren een eerlijke prijs krijgen voor wat ze ons leveren, namelijk heerlijke koffiebonen. Samen met onze branderij hebben we nauwe banden met coöperaties over de hele wereld waarmee we duidelijke en eerlijke afspraken hebben gemaakt zodat ze duurzaam kunnen blijven doen waar ze van houden en de bonen kunnen verbouwen, en ook met ons kunnen samenwerken om klanten te voorzien van geweldige koffie.

Onze filters

Nee, onze filters zijn speciaal gemaakt voor één heerlijke kop koffie. De hoeveelheid gemalen koffie per filter is met precisie bepaald zodat de water alle smaak uit de koffie kan onttrekken. Hierna zal er weinig smaak in de gemalen koffie overblijven. Je kunt dit wel voor andere doeleinden gebruiken, zoals als mest voor uw kamerplanten of als een voedende huid scrub. 

Wij hebben ontdekt dat ongeveer 150 tot 200 ml heet water voldoende is. Als je het filter twee en een half keer vult, krijg je gegarandeerd een heerlijke smaak. Iedereen heeft echter een eigen voorkeur, dus je kunt gerust experimenten met de hoeveelheid water. Pas op, (veel te) veel water zal de koffie zwak en enigszins waterig doen smaken. 

De temperatuur van het water heeft een grote invloed op de smaak van de koffie. Te heet water geeft vaak een bittere smaak, terwijl te koud water niet de lekkere smaak van de bonen naar boven haalt. De perfecte temperatuur is ongeveer 90 ℃. Op sommige waterkokers kan dit worden ingesteld. Zo niet, kan dit ook worden bereikt door water te koken en vervolgens ongeveer 30 seconden laten afkoelen.

We hebben de filters gevuld met 12 tot 13 gram vers gemalen koffie.

Bestelling en levering

Wanneer wij jouw bestelling ontvangen hebben, duurt het ongeveer twee dagen om deze te verwerken en te verpakken. Daarna geven wij het af aan de koerier, die het vervolgens snel bij jou thuis aflevert. Na bestelling kun je jouw pakketje tussen de 2 en 4 werkdagen verwachten.

Wij proberen elke bestelling zo goed mogelijk af te handelen, maar soms gaat er iets verkeerd. Als je een verkeerde bestelling hebt ontvangen, kun je ons een berichtje sturen via de chat bubbel op de website of naar onze email. Graag volledige naam en ordernummer vermelden, deze staat in jouw orderbevestigingsmail. Wij zullen vervolgens kijken wat er fout is gegaan, en dit zo spoedig mogelijk rechtzetten. Wij zullen contact opnemen om verschillende oplossingen voor te leggen. 

Wij hebben onze bonen zorgvuldig uitgezocht en zijn ervan overtuigd dat ze van hoge kwaliteit zijn. Door omstandigheden kan de smaak van koffiebonen echter soms aangetast worden. Dit kan gebeuren tijdens het brandproces of door beschadiging van de verpakking. Wanneer je niet tevreden bent, laat het ons dan weten via onze klantenservice en laat ons de houdbaarheidsdatum weten die op de verpakking vermeld staat. Dit is hoe we onze batches bonen volgen, en geeft ons een inzicht in wat er mis kan zijn gegaan. Wij kunnen dan jouw bestelling vervangen of het bedrag terugstorten.