FREE SHIPPING ON ALL ORDERS OVER €40 (NL), €60 (EU/GB), €100 (WORLD WIDE)

Over ons

Ons verhaal

Wij zijn Brew 22. Een kleinschalige koffiebedrijf dat heerlijke, verse en ethisch verantwoorde specialty koffie aanbiedt aan koffieliefhebbers. We houden echt van filterkoffie en zijn erg trots op onze hoogwaardige single-cup filters. In onze ogen de perfecte oplossing voor heerlijke koffie voor onderweg.

We begonnen Brew 22 in 2020 toen we single-cup filters ontdekten tijdens onze reizen naar het buitenland voor World Cup’s in het langebaanschaatsen. We hielden van het concept van de filters, in onze ogen de perfecte oplossing voor goede koffie onderweg. Eenmaal terug in Nederland konden we ze nergens van hoogwaardige kwaliteit vinden. We wilden dit product niet alleen zelf gaan gebruiken, maar ook kunnen aanbieden aan vrienden en familie. We hadden destijds financiële hulp nodig om de kosten van onze schaatscarrière te dekken, dus besloten we om een kleine webshop te beginnen met de verkoop van de filters en koffiebonen om onze route naar de Olympische Spelen van 2022 te financieren

Denk je nu “leuk die filterkoffie, maar ik drink veel liever een espressootje”. Geen zorgen, dan ben je bij ons ook aan het goede adres. Wij wilden namelijk een koffie oplossing kunnen bieden voor zowel thuis als onderweg. Daarom hebben wij 5 verschillende smaken (die elk een olympische ring vertegenwoordigen) te bieden in koffiebonen, gemalen koffie en single cup filters. Een Powerhouse-espresso voor thuis en een Dreamcatcher-filter voor je ontspannen kampeertrip. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over slechte koffie!

We wilden het vanaf dag één goed doen en geweldige smaak garanderen, dus gingen we zelf op zoek naar koffiebonen, filters, verpakkingen, webondersteuning en verzending. We brandden de bonen, maalden ze tot de juiste maalgraad, vulden de filters en koffiezakken, waarna we de bestellingen verpakten en naar het postkantoor brachten. 

Dankzij de geweldige ondersteuning van onze klanten zijn we sindsdien aanzienlijk gegroeid en hebben we de productie van onze producten over kunnen dragen aan onze collega’s bij Empatec. Een bedrijf dat gepast werk biedt voor mensen die op een afstand staan van de gebruikelijke werkplek. We hanteren een hechte werkrelatie waardoor wij vertrouwen hebben in het zorgvuldig produceren en verzenden van onze bestellingen.