Over ons

Ons verhaal

Wij zijn Brew 22. Een kleinschalige koffiebedrijf dat heerlijke, verse en ethische specialty coffee aanbiedt aan koffieliefhebbers. We houden echt van filterkoffie en zijn trots op onze hoogwaardige single cup filters. In onze ogen de perfecte oplossing voor heerlijke koffie voor onderweg.

We begonnen Brew 22 in 2020 toen we single-cup filters ontdekten tijdens onze reizen naar het buitenland voor World Cup’s in het langebaanschaatsen. We hielden van het concept van de filters en waren onze ogen een perfecte oplossing voor goede koffie onderweg, maar we konden ze terug in Nederland nergens vinden. We wilden dit product niet alleen zelf gaan gebruiken maar we wilden dit ook kunnen aanbieden aan vrienden en familie. We hadden destijds financiële hulp nodig om de kosten van onze schaatscarrière te dekken, dus besloten we om een ​​kleine webshop te beginnen met de verkoop van de filters en koffiebonen om onszelf te financieren naar de Olympische Spelen van 2022. 

Denk je nu “leuk die filterkoffie, maar ik drink veel liever een espressootje”. Geen zorgen, dan ben je bij ons ook aan het goede adres. Wij wilden namelijk een allround koffie oplossing bieden. Daarom hebben wij 5 verschillende smaken (die elk een olympische ring vertegenwoordigen) te bieden in koffiebonen, gemalen koffie en single cup filters. Een Powerhouse-espresso voor thuis en een Dreamcatcher-filter voor je ontspannen kampeertrip. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over slechte koffie!

We wilden het vanaf dag één goed doen en geweldige smaak garanderen, dus gingen we op zoek naar koffiebonen, filters, verpakkingen, webondersteuning en verzending. We branden de bonen, maalden ze tot de juiste maalgraad, vulden de filters en koffiezakken, waarna we de bestellingen verpakten en naar het postkantoor brachten. 

Dankzij de geweldige ondersteuning van onze klanten zijn we sindsdien aanzienlijk gegroeid en hebben we de productie van onze producten over kunnen dragen aan onze geweldige collega’s bij Empatec. Een bedrijf dat kwaliteitswerk biedt voor mensen die verwijderd zijn van de gebruikelijke werkplek. We houden van onze hechte werkrelatie en hoe ze zorgvuldig omgaan met de productie en verzending van onze bestellingen.